Probeer te rusten.
Niet iedereen heeft nood aan veel extra rust, maar tracht toch je lichaam voldoende tijd te geven om te rusten en te recupereren. Platte rust bij buikgriep is op zich niet nodig, maar kan dus nooit kwaad.
Drinken en eten.
Drink vooral voldoende want er bestaat een kans op uitdroging. Je mag ook eten als je er zin in hebt. Probeer vast voedsel in te nemen maar als het niet anders kan, dan volstaat yoghurt ook omdat dit licht verteerbaar is. Vast voedsel is nodig zodat je lichaam de nodige energie kan opnemen om zich te herstellen.
Direct contact vermijden.
Ga niet werken want zo kan je de ziekte overdragen op iemand anders. Knuffel of kus ook je kinderen of partner niet, want de besmetting kan via handen en speeksel naar de andere persoon gaan. Gebruik ook aparte handdoeken en washandjes om je te wassen en ververs deze dagelijks. Je kledij en handdoeken laat je best wassen op hogere temperaturen.Probeer ook het aantal voorwerpen dat je aanraakt te vermijden en eventueel te kuisen nadien. Algemene hygiëne is dus noodzakelijk, denk hierbij aan het kuisen van het toilet en de deurklinken. Als iemand anders het kuisen op zich neemt, dan zijn latex handschoentjes en eventueel een masker geen overbodige luxe.
De huisarts.
De huisarts kan je altijd raadplegen als je niet volledig zeker bent of je wel een geval van buikgriep hebt. Dat is begrijpelijk aangezien veel symptomen ook teruggevonden kunnen worden bij een gewone griep.
In bepaalde gevallen ben je wel verplicht om de huisarts onmiddellijk te contacteren. Onder andere als de ziekte blijft aanslepen en binnen de drie dagen niet verbeterd, maar ook als er jonge kinderen of bejaarden ziek worden.