Voeding kan best een risicofactor vormen, al liggen de risico’s in andere landen misschien net iets hoger. Eieren, besmet water, oesters, gevogelte, gehakt, … het zijn maar enkele voorbeelden van voedingssoorten die bacteriën bevatten die buikgriep kunnen veroorzaken.
Gelukkig zijn er een aantal tips die we kunnen meegeven.• Bewaar voedsel op de juiste temperatuur. Raadpleeg steeds de verpakking;
• Vries nooit een ontdooit product opnieuw in;
• Bak voedsel goed door zoals bijvoorbeeld rood vlees, eieren en gevogelte;
• Voedselresten in de koelkast? Geen probleem maar doe het binnen de twee uur na bereiding;
• Reinig altijd grondig alle keukengerei;
• Rauwe groenten (en fruit!) spoel je best af onder de kraan;
• Als je op vakantie bent: nuttig geen leidingwater maar kies voor dranken in flessen. Blikjes, ijs en ook ijsblokjes vermijd je het best net zoals rauwe groenten en geschilde vruchten.